Veelgestelde vragen

 • Ik woon niet op fietsafstand van Amersfoort/Arnhem, hoe kom ik op school?

  Onze school is een streekschool. Veel leerlingen komen uit Utrecht, Noord-Holland, Gelderland en Flevoland. Een flink aantal van hen gaat met de bus of met de trein naar school. Voor meer info kijk hier.

 • Hoe meld ik me aan?

  Je ouders moeten je aanmelden en dat kan met een aanmeldingsformulier dat ze van je juf of meester in groep 8 krijgen. Of ze kunnen een formulier opgestuurd krijgen of van de website downloaden. Die moet dan nog wel even uitgeprint en ondertekend worden door je ouders. Als je in aanmerking wilt komen voor plaatsing in een speciale klas zoals i-AVO, Plusstroom of LWOO, dan moet dat voor 1 februari bij ons bekend zijn.

 • Hoe weet ik of Guido de school is die bij me past?

  Gedurende het jaar organiseert Guido een aantal kennismakingsmomenten waarop jij en/of je ouders uitgenodigd worden. We proberen dan een zo goed mogelijke indruk te geven hoe het er bij ons op school aan toe gaat. Als je eenmaal aangemeld bent, proberen we er met zijn allen voor te zorgen en op te letten dat jij een leuke tijd op school hebt.

 • Wanneer weet ik in welke klas ik geplaatst ben?

  De juf of meester die je in groep 8 hebt, kent je natuurlijk goed. Dat is voor ons belangrijk. Als je van school geeft, geeft hij of zij je een advies mee. Alle gegevens bekijken we goed en we praten er ook nog even over door met je leerkracht van groep 8. In de maanden april en mei worden de leerlingen in klassen geplaatst. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met je plaatsingswens. Voor de kennismakingsmorgen of middag ontvang je informatie over je nieuwe klas en mentor en andere belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar.

 • Hoe kom ik aan leermiddelen?

  De school stelt een leermiddelenlijst samen, de firma Van Dijk Educatie zorgt er voor dat jij en je ouders via www.vandijk.nl deze leermiddelen kunt bestellen. Je leermiddelen zijn grotendeels gratis. Voorwaarde is wel dat je ze op tijd bestelt! Uitgebreide informatie daarover ontvang je voor de zomervakantie. De brochure van Van Dijk open je hier.

 • Hoe zit het met het werken met een eigen device?

  Omdat onderwijsontwikkeling niet stil staat zijn we gestart met een nieuwe manier van onderwijs. Alle brugklassen krijgen les op een nieuwe, zelfs hypermoderne manier: elke leerling werkt op een eigen notebook of tablet. Guido de Brès werkt samen met The Rent Company om zo het werken met een eigen device mogelijk te maken. Via dit bedrijf is het mogelijk om tegen een goede prijs een device aan te schaffen. Dat is inclusief service, garantie, schade- en diefstalverzekering en een vervangende apparaat bij reparaties die lang duren.

 • Welke leuke dingen worden er georganiseerd naast de gewone lessen?

  Naast de dagelijkse gang van zaken is er nog veel meer te beleven op school. wat dacht je van een middag schaatsen, skiën, de Grote Avond of het A3 project? Een overzicht van de verschillende activiteiten vind je hier: Onderbouw, Tweede Fase en VMBO.

 • Als ik met een probleem zit, naar wie moet ik gaan?

  Eén van de docenten die je krijg is extra belangrijk voor jou: je mentor. Met al je vragen kunnen jij en je ouders bij hem terecht. Maar natuurlijk kun je ook terecht bij andere docenten of bij de vertrouwenspersoon van de locatie. Wie dat is, lees je in de Guidogids.

 • Hoe kom ik achter de betekenis van een voor mij onbekend woord?

  Als je een woord niet kent dan verwijzen we je naar het moeilijke woorden register. Is er een woord dat je niet begrijpt dat er niet tussen staat? Laat ons het weten via het contactformulier.

 • Welke opleidingen kun je volgen op Guido de Brès?

  Op de verschillende locatiepagina´s kun je zien welke opleidingen je er kunt volgen. Naast de gebruikelijke opleidingen hebben we ook een aantal speciale klassen. Via het menu ´kennismaken´ kun je naar de betreffende locatiepagina gaan.

 • Wie is de baas op Guido?

  Meneer Koelewijn is de baas van Guido, maar toch is hij dat niet alleen. Samen met de locatiedirecteuren van de 4 locaties vormt hij het directieteam (organogram). Zij nemen belangrijke besluiten en denken na over bijvoorbeeld de toekomst van de school of het onderwijs of hoe bepaalde zaken georganiseerd moeten worden. Maar eigenlijk doen ook zij dat niet alleen. Samen met alle mensen die op Guido werken, proberen we een zo goed mogelijk klimaat neer te zetten.
  Maar ook de inbreng van ouders en leerlingen vinden we heel belangrijk.

 • Hoe laat moet ik beginnen?

  Onze school is een streekschool. Veel leerlingen gaan met de bus of de trein naar school. Dat is ook de reden dat school bij ons niet om acht uur, maar om 8.50 of 9.00 uur begint. Zo kan iedereen, of je nu in Amersfoort, Arnhem of verder weg woont, op tijd op school zijn. Het kan ook voorkomen dat je het eerste uur vrij bent, dan kun je rustig opstaan.

 • Wie wordt mijn meester of juf?

  Op de middelbare school krijg je les van meerdere meesters en juffen, die noemen we docenten. Elk uur wissel je van lokaal en van docent. Je zult ze snel genoeg leren kennen, en zij jou ook!

 • Welke spullen heb ik nodig als ik naar de middelbare school ga?

  Rond mei/juni ontvang je belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Dan wordt je ook geïnformeerd over hoe je leermiddelen besteld en welke andere spullen je nodig hebt. Die informatie komt ook op de website te staan.

 • Ik heb nog een vraag, maar het antwoord kan ik niet vinden.

  Heb je tussen deze vragen of op de website in het algemeen niet het antwoord op je vraag kunnen vinden, dan kun je altijd contact opnemen per telefoon, e-mail of via het contactformulier op de website.

 • Waar komen mijn nieuwe klasgenoten vandaan?

  Op dit moment zal je je meeste vrienden kennen van school of uit de buurt. Dat gaat bijna zeker veranderen. Het kan zomaar zijn dat je voor een verjaardagsfeest of een logeerpartij met de bus of de trein moet. Je kunt natuurlijk ook één van je ouders lief aankijken of zij je willen brengen, naar bijvoorbeeld Almere, houten, Spakenburg of Zeewolde.

 • Wanneer zijn de vakanties en andere vrije dagen?

  Net als op de basisschool heb je op de middelbare school ook vakanties en andere vrije dagen. Een overzicht daarvan vind je hier.